رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري امروز در نشست هم‌انديشي مديران دستگاه‌هاي عضو کميته ملي طبيعت‌گردي در کاخ سعدآباد با بيان اين مطلب افزود اين رقم براي طبيعت‌گردان داخلي 18 ميليون نفر برآورد شده است.

\"اسفنديار رحيم‌مشايي\" يکي از مشکلات بشر را فاصله گرفتن از طبيعت ذکر کرد و گفت: مسير کمال انسان عبور از طبيعت است و اگر کسي اين مسير را طي نکند به کمال نمي‌رسد.

وي با بيان اينکه انسان بايد با طبيعت باشد و با طبيعت پيش برود گفت: توسعه ظرفيت‌هاي انسان بايد در طبيعت اتفاق بيفتد.

مشايي تصريح کرد: رابطه انسان با طبيعت ناخواسته و ناخودآگاه است، انسان با طبيعت در ارتباط ارگانيک است.

وي خاطرنشان کرد: نداشتن برنامه‌ريزي صحيح، باعث شده شاهد يک گريز لجام گسيخته از طبيعت و ظرفيت‌سوزي باشيم و اين امر باعث مي‌شود فرصت انسان براي کمال از بين برود.

مشايي با بيان اينکه امروز در شرايطي هستيم که مديريت ملي بدون توجه به عرصه‌ها جهاني امکان‌پذير نيست، گفت: ما امروز در شرايطي هستيم که بايد با ورود پر انرژي و با نشاط به عرصه بين‌الملل جايگاه ايران را در عرصه بين‌الملل ارتقا دهيم.

وي افزود: اگر ايران بخواهد در عرصه مناسبات جهاني به جايگاه شايسته خود برسد و بتواند مسئوليت‌هاي ملي را به نحو مطلوب انجام دهد بايد به ظرفيت‌هاي جهاني توجه کند.

مشايي گفت: امروز مفاهيمي مانند حفاظت از محيط زيست، جهاني است و ارزش‌گذاري‌هايي که در جهان مي‌شود بر اين مبنا استوار است.

وي خاطرنشان کرد: از نظر ما ضرورت توجه جمهوري اسلامي به گردشگري بيش از ضرورتي است که در انگليس، فرانسه ديگر کشورها وجود دارد.

مشايي با اشاره به مذاکرات انجام شده با يونسکو و آماده شدن 13 پرونده براي ثبت ميراث طبيعي گفت: در اين مذاکرات پيشنهاد شد که مرکز مطالعات ميراث معنوي منطقه در ايران تشکيل شود.

وي با بيان اينکه در اين ميان يک تضاد وجود دارد و آن اينکه آيا طبيعت‌گردي، طبيعت را از بين مي‌برد يا نه؛ گفت: طبيعت را يک سازمان و حتي دولت نمي‌تواند حفظ کند. چرا که مالک اين طبيعت مردم هستند و بايد با ايجاد حساسيت‌هاي لازم آن را پاس بدارند.

وي افزود: براي حفظ طبيعت بايد آن را با زندگي گره بزنيم.

M/105


انتهای پیام/

کد خبر 1386073041